Speldesign på iPads – inte längre bara för människor

När du hör iPads och iPad-spel och över huvud taget spel och speldesign tänker du förmodligen på spel utvecklade för människor – unga som äldre. Trots att det givetvis är det allra vanligaste stannar det inte där. Nu finns det även iPad-spel till din katt! Här kan vi börja prata om teknologins allt större roll i vårt samhälle. Vad tror du om speldesign skapad för katter – bara knäppt eller en rolig idé? Du kan enkelt testa dig fram genom att ladda ned en av apparna redan idag. Glöm bara inte att klippa klorna på din katt innan du låter den ta del av kattspelen, i annat fall kommer resultatet vara en repig skärm. Är din katt riktigt bortskämd kanske hen till och med får sin egen iPad att spela sina spel på?

Speldesign på iPad kan även passa din katt

 Speldesign för din katt från Friskies

Kattmatsföretaget Friskies har skapat iPad-spel för din katt. De har tagit fram flera sorters speldesign, bland annat de nyaste ”Pull ’n Play”, ”Jitterbug” och ”Cat Fishing 2”. Den sistnämnda är en uppföljare på populära ”Cat Fishing”. Spelen har utvecklats baserat på undersökningar som har gjorts om katters sinnen och hur de reagerar på olika stimuli. Färger och rörelse samt andra aspekter inom speldesign har med andra ord noggrant testats på katter för att hitta det som de tycker är allra roligast.

Hur fungerar då den speldesign som ska locka katter till lek? I Jitterbug ska katten ”fånga” så många färgglada insekter som möjligt. Du kan till och med välja på enklare eller svårare versioner! Spelet Cat Fishing 2 går ut på att ”fånga” så många fiskar som möjligt. Ju fler katten fångare, desto svårare blir det. Om katten går ifrån spelet och inte kommer tillbaka på över 30 sekunder börjar det ”jama” för att återigen fånga kattens uppmärksamhet. Låter det intressant? Tiden får utvisa om speldesign för katter blir en hit eller miss.