Internetfenomen som Grumpy Cat blir populära

Ända sedan sociala medier blev ett vanligt sätt att kommunicera på har så kallade internetfenomen blivit många och populära. Genom åren har vi fått bekanta oss med roliga bebisar, djur och annat. Internetfenomen har blivit populära på olika sätt och genom olika sociala medier, såsom forum, bloggar och sajter som Facebook och Instagram. Den kanske allra vanligaste kanalen för interfenomen har dock kommit att bli Youtube. Där läggs miljontals klipp upp på allt mellan himmel och jord, och några av dem får mer uppmärksamhet än andra. Ni minns kanske musikvideon och låten Gangnam Style? Eller svenska Pewdiepie? Dessa har över en dag skördat enorma framgångar genom i synnerhet Youtube.

Grumpy Cat – ett internetfenomen med stor genomslagskraft

Har du hört talas om Grumpy Cat? Det är ett internetfenomen som fick sitt uppsving 2012 genom att en bild på en katt publicerades på sajten Reddit. Det unika med Grumpy Cat, och det som har skapat all uppmärksamhet, är att hen har ett grinigt ansiktsuttryck. Enligt kattens ägare, Tabatha Bundesen, beror den permanent sura ansiktsmimiken på att Grumpy Cats dvärgväxt. Sedan 2012 har katten rönt stor uppmärksamhet och miljontals skratt världen över. Idag har hen en egen Facebook-sida och en Youtube-kanal med flera miljoner fans. Där läggs det upp såväl bilder som videos på katten i olika utstyrslar i olika scenarion och med tillhörande catchiga texter. Katten har även en egen hemsida.

Internetfenomen får snabbt kändisstatus världen över

Är det inte intressant hur ett internetfenomen i form av en katt kan få så stor uppmärksamhet världen över? Det har gått så långt att Grumpy Cat har fått en egen app, ”släppt” en bok och dessutom har blivit en egen vaxdocka på Madame Tussauds på London! Vad man än har att säga om internetfenomen som dessa är en sak säker: de förgyller mångas vardag med skratt och har blivit vår tids komiker.